LaBudde

Kreativitet, økologi og natur er nogle af nøgleordene, når Zach og Jenny fra LaBudde i Colorado søger at skabe nye covers til Mac computere. Mystikken omkring kaffesækkens rejse fra de mellemamerikanske lande samt deres motto - “At rejse er at lærer” - er det, som har skabt de unikke cases fra LaBudde.

Jenny og Zach fra LaBudde 
Zach og Jenny har altid haft en passion for at drage ud i den vilde natur uden for byens tummerum. Fascinationen af den rå natur, og specielt teksturen fra vævet hamp, der findes i kaffesække, er hele grundlaget for at starte produktionen af computer covers.
Det startede med en kæmpe samling af kaffesække uden rigtigt at vide, hvad de skulle bruges til, indtil Jenny fik sin første MacBook computer. Passionen for naturen kombineret med en interesse for at sy, resulterede i et laptop cover lavet ud af kaffesække og flerfarvet kantbånd. Efter en overvældende interesse og nysgerrighed over computer sleevet besluttede Jenny og Zach i oktober 2008 at starte virksomheden LaBudde ( udtalt La-buddy).

Tanken
Ideen bag computer sleevet er et ønske om at være sparsommelig og bæredygtig. Derfor er det også oplagt at bruge genbrugte kaffesække som grund-materiale til sine computeretuier. Laptop coveret vækker minder om at rejse, fordi kaffesækkene kommer fra hele verden - Indonesien, Brasilien, Peru, Panama, Costa Rica og Bali. Jenny og Zach elsker kaffe og små lokale cafémiljøer, hvor folk sidder med deres laptops. Caféer er det ideelle sted at slappe af med sin bærbare computer, hvilket et cover, lavet ud af kaffesække, er den perfekte måde at vise sin påskønnelse for verdens næststørste handelsvare.


Håndværket
Alt, der kommer fra Zach og Jenny i LaBudde, er håndlavet på, hvad de kalder, deres mest troværdige maskine Bernina. Fra start til slut har de fuld kontrol over design processen og de beslutninger, der skal tages for at lave et kvalitetsprodukt fra deres hjem i Niwot, Colorado.

Materialet
Brugen af genanvendte materialer er vigtigt for LaBudde både økologisk og kreativt.
Kaffesækkene bliver indsamlet fra forskellige af deres favorit caféer rundt omkring i Colorado. Til tider modtager de en ny sending sække fra venner og bekendte, der rejser omkring i Mellemamerika. Det betyder, at de sjældent bruger den samme kombination af kaffesække til mere end en håndfuld sleeves. Selvom det ofte betyder mere arbejde, gør det processen mere spændende at have en stadig skiftende vifte af materialer.
Kaffesækkene består af et materiale, der hedder ”jute”, som er et blødt vegetabilsk fiber, der minder meget om bomuld. Kaffesækkenes oprindelige opgave er at opbevare og fragte kaffebønnerne rundt i verden. Dette kræver et stærkt og solidt materiale, hvilket gør at kaffesækkene er ideelle til at transporterer ting såsom sin dyrbare MacBook.