Forskellen på iPhone 11 og iPhone 11 Pro

Oprettet den november 11, 2019 af Caroline Pedersen | 0 kommentarer

Med de nye iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max får du et revolutionerne godt og fleksibelt kamera med 3 linser – og så er de endda de første iPhones med navnet ’Pro’. Samtidig blev iPhone 11 lanceret med samme utrolige chip, som er så avanceret, at den er flere år foran resten af Apples konkurrenter. Så hvad er helt præcis forskellen mellem de 2 nye iPhones udover selvfølgelig kameraet?

Læs her om de ydre og indre forskelle inklusive kameraerne på de 2 iPhones.

 
Billede: Apple

 

Ydre forskelle

IPhone 11 er designet i det klassiske design af aluminium og glas, som dækker både forsiden og bagsiden, hvor både iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max er designet i rustfrit stål og glas, og har desuden fået en førsteklasses mat finish med struktur bagpå. I begge iPhones er glasset det stærkeste glas i en smart­phone. Desuden er iPhone 11 Pro Max vandafvisende ned til 4 meters dybde i 30 minutter, hvilket er det dobbelte af iPhone 11 med 2 meters dybde af 30 minutter.

I forhold til størrelsen, så er iPhone 11 Pro den mindste af modellerne med en 5,8” Super Retina XDR-skærm på, mens iPhone 11 Pro Max er den største med en 6,5” Super Retina XDR-skærm. Mellem de 2 iPhone Pro-modeller ligger iPhone 11 med en 6,1” Liquid Retina HD-skærm, som er en LCD Multi-Touch-skærm i forhold til de andre 2 modeller med Apples klassiske OLED Multi-Touch-skærm. Dimensionsmæssigt har iPhone 11 en størrelse på 150,9 x 75,7 x 8,3 mm (samme størrelse som iPhone XR), iPhone 11 Pro har en størrelse på 144,0 x 71,4 x 8,1 mm (samme størrelse som iPhone XS) og iPhone 11 Pro Max har en størrelse på 158,0 x 77,8 x 8,1 mm (samme størrelse som iPhone XS Max.

Billede: Apple

 Farvemæssigt kan du vælge både iPhone 11 og iPhone 11 Pro i mange forskellige farver og få lige præcis din yndlingsfarve. Mens iPhone 11 findes i 6 forskellige klare farver af hvid, sort, rød, gul, grøn og lilla, findes iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max i de klassiske farver af hvid, space grey, guld samt den nye farve midnatsgrøn – alle med en mat finish. 

 

Indre forskelle

Indvendigt har både iPhone 11 og iPhone 11 Pro fået en stor opdatering med en ny chip. Den nye A13 Bionic chip er selvfølgelig den hurtigste chip nogensinde i en smartphone, som Apple altid prøver på at opnå. Faktisk er chippen så avanceret, at den er flere år foran resten af Apples konkurrenter. Du kan læse mere om opgraderingen til den fantastiske chip på vores blogindlæg omkring forskellene mellem iPhone 11 og iPhone XR. Begge iPhones har også den nye generations af Neural Engine (tredjegeneration) og Apple’s kendte ansigts­gen­kendelse via TrueDepth-kameraet, som gør det muligt at låse din telefon op automatisk med dit unikke ansigts ID.

Billede: Apple

Kapacitetsmæssigt, kan må få iPhone 11 med op til 256 GB lagerplads, mens iPhone 11 Pro kan fås op til 512 GB, så man har plads til alle sine videoer og billeder uden at bekymre sig om pladsen.

En anden fordel med den nye chip er holdbarheden af batteriet. Da chippen arbejder på den mest energieffektive, holder batteriet bedre i de nye iPhones, især i iPhone 11 Pro. Batteriet på iPhone 11 holder 1 time længere end iPhone XR, men batteriet på iPhone 11 Pro holder op til hele 4 timer længere end iPhone XS og batteriet på iPhone 11 Pro Max holder op til hele 5 timer længere end iPhone XS Max. Ret imponerende.

 

Kameraet

Den store forskel mellem de 2 typer af iPhones er selvfølgelig kameraet. Man kan åbenlyst se forskellen mellem typen af kameraer, bare ved at kigge på de to iPhones. iPhone 11 har et dobbelt­kamera-systemet med ultravidvinkel og vidvinkel, mens iPhone 11 Pro har tripelkamerat-system med et teleobjektiv udover de ovennævnte objektiver.

Billede: Apple

En redesignet brugerflade på begge iPhones anvender det nye ultravidvinkel kamera til at vise dig, hvad der sker uden for billedrammen, når du tager et billede. Du har desuden nemmere ved at skifte mellem de forskellige vinkler og objekter med den nye brugerplade, der har adgang til alle kameraerne med et enkelt tryk – hele tiden. Uanset om du skyder billeder, portrætter, videoer, tidsforløb eller slowmotion. Ved iPhone 11 Pro har du altså nemt mulighed for at zoome fra tele­kameraet helt ud til ultravidvinkel kameraet.  Ved begge iPhones kan skyde fantastiske billeder, men med iPhones 11 Pro’s tripelkamera-system bliver du trukket op på et professionelt niveau.

Billede: Apple

Begge iPhones har også fået forbedret Portræt-funktionen, så det fungere med alt du kan lide at tage billeder af – ikke kun dig selv, men også din bedste ven på fire ben. Desuden kan du tage billeder i mørke, da den nye funktion ”Nat-tilstand” automatisk tænder og giver imponerende billeder ved svag belysning. Der er ikke brug for blitz, farverne er mere naturlige, og billederne er lysere. Endnu en ny funktion, der kommer med den nye iPhone 11, er ”slofie”, som er en selfie i slowmotion. Frontkameraet kan nu tage 120 billeder pr. sekund, når du vil tage et sejt billede hvor du vinkler eller lader håret flagre i vinde. Apple har også gjort det endnu nemmere at skifte fra foto til video med QuickTake, hvor du optager videoen i fototilstand bare ved at holde fingeren på udløseren i længere tid.

Billede: Apple

Videooptagelse er også blevet forbedret med de nye iPhones. Du kan nu optage naturlige 4K-video med den højeste video­kvalitet i en smart­phone med flere detaljer og jævnere bevægelse pga. af de nye kamera-vinkeler og objektiver. Med det nye kamera med ultravidvinkel kan du nemlig få op til fire gange mere med end før, så du kan få alle de landskaber med, som du ønsker. Du har samtidig også mulighed for at redigere videoer på samme måde, som du redigerer billeder med iOS 13. Du kan rotere, beskære, auto­matisk forbedre, tilføje filtre og meget mere.

 

Så hvilken iPhone skal jeg købe?

Både iPhone 11 og iPhone 11 Pro har helt fantastiske kamera med mange af de samme funktioner, dog har iPhone 11 Pro et ekstra objektiv, der giver flere muligheder og derfor ideelt som et professionelt kamera. Derudover har iPhone 11 Pro en bedre skræm, længere batteritid samt en anden designoverflade. Dette giver en mere luksusfølelse end iPhone 11, som måske er mere til den almene bruger.

Begge iPhones har det samme indre i form af den fantastiske A13 Bionic chip, der er den hurtigste chip nogensinde i en smartphone. iPhone 11 er derfor SLET ikke en dårlig iPhone, tværtimod en virkelig god iPhone til prisen. Hvilken iPhone man skal købe er derfor helt op til hvilke forventinger, du har til din iPhone, samt hvilke behov du har. 

Placeret i


Næste

Tidligere

Tilføj en kommentar

Kommentarer sendes til godkendelse før de vises