Forskellen mellem iPad Air 10.9” og iPad Air 10.5”

Oprettet den september 30, 2020 af Caroline Pedersen | 0 kommentarer

Efter en ny lancering, kan det ofte være svært at skelne de egentlige og reelle forskellene mellem den nye og den tidligere model. Den nye 4. generation af iPad Air har i år 2020 fået en opgradering med masser af nye funktioner og power. Vi tager dig helt tæt på forskellene mellem den nyeste model og dens forgænger, og forhåbentlig kan vi gøre dig klogere på, hvilket iPad der opfylder dine behov.

 

YDRE FORSKELLE

Nogle af de største ydre forskelle på den nye iPad Air 10.9” (4. generation) og dens forgænger, er skærmens størrelse, placeringen af TouchID knappen og farveudvalget. IPad Air 10.9” har som navnet antyder en større skærm end forgængeren, der har en 10.5” skærm. Dog er selve skelettet faktisk mindre, eftersom Apple har udnyttet så meget plads som muligt til selve skærmen, da de har fjernet TouchID knappen i bunden.

Dimensionerne for den nye iPad Air 4 (10.9”) er 247,6 mm x 178,5 mm x 6,1 mm, mens forgængerens, iPad Air 3 (10.5”), dimensioner er 250,6 mm x174,1 mm x 6,1 mm.

Den nye iPad Air 10.9” har desuden en imponerende Liquid Retina-skærm fra kant til kant med en hurtigt, nem og sikker TouchID indbygget i top-knappen. Ja, du hørte rigtigt! TouchID knappen er blevet flyttet op i toppen, så du får det lækre edge-to-egde, som vi kender ved iPad Pro. Den ældere generation af iPad Air har en almindelig Retina skærm. Begge skærme er til gengæld super gode med en flot farvegengivelse, en True-Tone skærm, har ProMotion-teknologi og samme pixeltæthed på 264 pixels pr. inches. I forhold til farvevalget, så kan iPad Air 10,9” fås i 5 farver: sølv, space grey, rosa guld, grøn og himmelblå. iPad Air 10,5” kan kun fås i de 3 først nævnte farver.

Derudover er der også forskel på udgangene på de 2 modeller. iPad Air 10.5” har et lightning-port, nano-sim bakke og en smart connector, mens iPad Air 10,9” derimod har den nye USB-C port samt nano-sim bakke og en smart connector. Med et USB-C stik kan du nemt tilslutte din iPad til en masse forskelligt tilbehør f.eks en ekstern skærm eller et kamera. Derudover bruger du selvfølgelig også det stik til at oplade med. Den nye iPad Air 10,9” er desuden også kompatibel med de nyeste Apple tasteturer, nemlig Magic Keyboard og Smart Keyboard Folio samt den nyeste Apple Pencil, 2. generation. iPad Air 10.5” er kun kompatibel med Apple Pencil 1. generation og Smart Keyboard. Begge iPads har ikke noget jackstik og du skal dermed bruge trådløse høretelefoner f.eks. Apple’s egne AirPod eller nogle høretelefoner, der bruger et USB-C stik.

 

INDRE FORSKELLE

Den største indre forskel er selvfølgelig den nye A14 Bionic processor i iPad Air 10,9” i forgold til den ældrere A12X Bionic processor i iPad Pro 10.5”. A14X Bionic chippen er den nyeste chip og derfor den mest avancerede chip Apple nogensinde har lavet, så din iPad bliver hurtigere end de fleste bærbare computere. Den har desuden 40% hurtigere ydeevene og 30% hurtigere grafik end A12 Bionic-chippen i iPad Air 10.5”. Dette er på baggrund af den bane­brydende 5-nanometer procestekno­logi der gør, at der kan være mange flere transistorer på den samme plads. Resultatet er forbedret ydeevne på næsten alle områder og endnu bedre energieffek­tivitet med op til 10 timers batteritid.

 

Foto: TechRadar

 

Med A14 Bionic i iPad 10,9” får du den power, der skal til for at gøre dine idéer til virkelighed, da dens forbedrede ydeevne til grafik og maskin­læring giver dig et hav af muligheder for at være kreativ, når du redigerer billeder, laver musik og meget andet. Sammen med Apple Pencil 2. generation og Apples’ nye opdatering af iPadOS 14, kan du forvandle dine skitser til perfekte former, tage mere intelligente noter, markere i screenshots og e-mails, samt meget andet, der virkelige kan gøre din arbejdsdag nemmere. 

I forhold til kameraet, er der også kommet en opgradering. iPad Air 10,9” har fået et nye og lækkert 12 MP vidvinkelkamera, mens iPad 10,5” har et 8 MP vidvinkelkamera. Det nye 12 MP-kamera giver dig bedre billeder, samt hjælper dig med at optage flotte videoer i højkvalitet.

  

MEN ER DEN NYE IPAD AIR 10.9” SÅ PENGENE VÆRD

Hvis man kigger på Apples hjemmeside, ser det ud til at den nye iPad Air 10.9” 64GB koster 4.999,- DKK, mens den ældre iPad Air 10.5” model med 64GB koster 4.199,- DKK på hjemmesider som Elgiganten og Power. Dermed er der altså en forskel på kun 800 kr.

I øjeblikket kan det nok godt betale sig at opgradere til nyeste af de to iPads eftersom prisforskellen ikke er vanvittig stor. I fremtiden, hvis prisen for iPad Air 3 (10,5”) falder, skal du nok gøre op med dig selv, hvor meget den forbedret ydeevner samt opgraderingerne indenfor Apples tilbehør har af behov og betydning for dit daglige brug af din iPad, eftersom det kun er den nye iPad Air 4 (10,9”) der er kompatibel med Apple Pencil 2. generation og de nyeste Apple tasteturer, nemlig Magic Keyboard og Smart Keyboard Folio.

Hvis du leder efter en iPad til decideret professionelt brug, så tjek vores blogindlæg omkring Forskellen på iPad Pro 11" og iPad Pro 10.5" ud og bliv klogere på hvad der gør disse iPad specielle.

Placeret i


Tidligere

Tilføj en kommentar

Kommentarer sendes til godkendelse før de vises