Forskellen på iPhone 11 og iPhone XR

Oprettet den september 15, 2019 af Caroline Pedersen | 0 kommentarer

Endnu engang lancerer Apple en ny og banebrydende iPhone, nemlig iPhone 11. Den nye iPhone er en videreudvikling af iPhone XR, som forventet er fyldt med masser af forbedringer af funktioner og detaljer. Især kameraet har fået en kæmpe opdatering og med den nye A13 Bionic chip, er det kærlighed ved første blik. Men hvad er helt præcis forskellen på iPhone XR og de nye iPhone 11?

Læs her om de ydre og indre forskelle inklusive kameraerne på de 2 iPhones.

 Billede: Apple

 

Ydre forskelle

Apple har holdt fast i det samme glasdesign og aluminium, som dækker både forsiden og bagsiden, hvilket giver mulighed for trådløs opladning. Ved den nye iPhone 11 er glasset dog blevet forstærket gennem en dobbelt ionbytningsproces, hvilket gør glasset til det stærkeste glas i en smart¬phone. Derudover er iPhone 11 vandafvisende ned til 2 meters dybde i op til 30 minutter, mens iPhone XR er vandafvisende ned til 1 meters dybde i op til 30 min.

Begge iPhones findes i flere forskellige farver, hvor iPhone XR findes i hvid, sort, blå, koral, gul og rød. IPhone 11 findes i 4 af de samme farver nemlig hvid, sort, rød og gul, men kommer nu også i en ny grøn og lilla.

Billede: Apple

I forhold til størrelse, så er iPhone 11 og iPhone XR lige store, begge med en 6,1” Liquid Retina HD-skærm og True Tone, der justerer hvid¬balancen, så den matcher det varme eller kolde lys i rummet. Da størrelsen på 150,9 x 75,7 x 8,3 mm er det samme ved begge iPhones, kan du bruge de samme sleeves til beskyttelse af din iPhone. Du kan dog IKKE bruge de samme covers, da der er en forskel i størrelsen af kameraet.
Se vores udvalg af sleeves til iPhone XR og iPhone 11 her. Covers vil komme løbende på vores webshop.

 

Indre forskelle

Indvendigt har iPhone 11 fået en stor opdatering med en ny chip. Den nye A13 Bionic chip er selvfølgelig den hurtigste chip nogen¬sinde i en smart¬phone, som Apple altid prøver på at opnå. Det har de gjort ved både at gøre deres CPU og GPU til de hurtigste i en smartphone. Men faktisk er chippen så avanceret, at den er flere år foran resten af Apples konkurrenter.
Med den nye chip, er alt du gør mere flyende og hurtigere. Samtidig arbejder chippen på den mest energieffektive måde, hvilket vil sige at batteriet på iPhone 11 holder 1 time længere end iPhone XR, da både hardware og software arbejder sammen for at få mest muligt ud af batteriet. Med den nye iPhone 11 får du også den nyeste generation af Neural Engine, nemlig tredje-generation, i forhold til iPhone XR som har anden-generations af Neutral Engine (Neutral Engine er maskinlæringen på din iPhone).
iPhone 11 har desuden også FaceID ligesom iPhone XR, som er den mest sikre ansigtsautentificering i en smart-phone.

 Billede: Apple

 

Kameraet

Den store forskel mellem de 2 iPhones er kameraet. Ifølge Apple selv, skal du virkelig gøre dig umage, hvis du vil tage et dårligt billede med den nye iPhone 11. Den nye A13 Bionic chip i iPhone 11 har nemlig stor effekt på at tage billeder og optage video, da den forbedre en hver del i de processer. Især med næstegenerationen af den intelligente Smart HDR, som takket være maskinglæring genkender personer og behandler dem anderledes end resten af billedet. På den måde får ansigter flotte markeringer, skygger og naturlige hudtoner.

Mens iPhone XR kun har et enkel 12 MP vidvinkel kamera, har den nye iPhone 11 et Dual Kamera System, så du nu kan tage billeder i både vidvinkel og ultravidvinkel. En redesignet brugerflade anvender det nye ultravidvinkel¬kamera til at vise dig, hvad der sker uden for billedrammen, når du tager et billede. Med ultravidvinkel får du nemlig fire gange mere med, hvilket gør funktionen velegnet til landskaber, rejser, forsamlinger, store rum og billeder af bevægelse. Den nye brugerflade gør det desuden nemt at skifte mellem de 2 vinkler.
Derudover arbejder de to kameraer sammen og skaber fantastiske billeder med nye portrættyper og bedre kontrol af lyset. Og nu fungerer Portræt-funktionen desuden sammen med alt det, du kan lide at tage billeder af – ikke kun dig selv, men også din bedste ven på fire ben.

Billede: Apple

Med den nye iPhone 11 kan du nu også tage billeder i mørke, da den nye funktion ”Nat-tilstand” automatisk tænder og giver imponerende billeder ved svag belysning. Der er ikke brug for blitz, farverne er mere naturlige, og billederne er lysere.

 Billede: Apple

Endnu en ny funktion, der kommer med den nye iPhone 11, er ”slofie”, som er en selfie i slowmotion. Frontkameraet kan nu tage 120 billeder pr. sekund, når du vil tage et sejt billede hvor du vinkler eller lader håret flagre i vinde. Og takket være det nye 12 MP TrueDepth-frontkamera, zoomer kameraet automatisk ud for at få mere med i vandret position. Til sammenligning har iPhone XR kun et 7 MP True-Depth kamera.

Apple har også gjort det endnu nemmere at skifte fra foto til video med QuickTake, hvor du optager videoen i fototilstand bare ved at holde fingeren på udløseren i længere tid. iPhone 11 optager desuden fantastisk skarp 4K-video med 60 billeder pr. sek. på alle kameraerne, hvilket er i den højeste kvalitet i en smart¬phone. Med ultravidvinkel¬ kameraet får du igen fire gange mere med, hvilket er perfekt til billeder med bevægelse, så alle detaljerne kommer med.
Derudover kan du nu også redigere videoer på din iPhone lige så let, som du gør med billeder. Det er en video oplevelse helt ud over det sædvanlige.

 

Men er den nye iPhone 11 så pengene værd?

Den nye iPhone 11 kommer til at koste 6.299 kr. for 64 GB. Til sammenligning koster iPhone XR 5.499 kr.
Da Apple lancerede iPhone XR var det med henblik på at give flere muligheden for at bruge Apple’s fantastiske teknologi til en mere overkommelig pris. Da den nye iPhone 11 koster ”kun” 800 kr. mere - hvilket er en god pris for alle de ekstra funktioner – er det stadig en overkommelig pris for en fantastisk smartphone.
En af de store forskelle på de 2 iPhones er selvfølgelig kameraet, så hvis du går meget op i billeder og video, er købet af den nye iPhone 11 en god investering. Hvis du til gengæld ikke går op i at tage billeder, kan du sagtens ”nøjes” med iPhone XR, da det stadig er en rigtig god smartphones med masser af de samme funktioner som iPhone 11.

Placeret i iPhone


Næste

Tidligere

Tilføj en kommentar

Kommentarer sendes til godkendelse før de vises