Forskellen på iPad Pro 11" og iPad Pro 10.5"

Oprettet den november 09, 2018 af Caroline Pedersen | 0 kommentarer

Apples bagtanke med iPad Pro var at skabe en iPad, der kunne erstattet en computer - og med deres smarte iPad Pro modeller er de rigtig godt på vej. Den nye iPad Pro 11” og iPad Pro 12.9”, som udkom i oktober 2018, er spækket med avancerede teknologier, som gør opfattelsen af din iPad til en helt anden. Men hvad er egentlig forskellen på de helt nye iPad Pro modeller og forgængerne? I dette blogindlæg vil vi tage udgangspunkt i modellerne iPad Pro 10.5” og iPad Pro 11”, som er ca. samme størrelse i dimensioner.

Ydre forskelle på iPad Pro 11” og iPad Pro 10.5”

Den største forskel på de to modellerne er deres overordnede design. Den nye iPad Pro 11” har et edge-to-edge design, hvor skærmen går helt ud til kanten, mens iPad Pro 10,5” har det klassiske “gamle” Apple-design med en enkel rund knap nede under skærmen. Det vil altså sige, at de nye iPad Pro modeller fungerere ligesom de nyeste iPhone X modeller, hvor man skal swipe op fra bunden af skærmen i stedet for at trykke på den knap. Derudover kan man vende den nye iPad, hvilken som helst vej og giver dig dermed nogle nye intuitive be­vægel­ser, der gør det nemt at finde rundt.

Det nye edge-to-edge design betyder også noget for selve størrelsen af de 2 iPad Pro modeller. Det vil sige at selvom iPad Pro 11” har en større skærm, er selve iPad’en ikke større end iPad Pro 10.5”. Dimensionerne for iPad Pro 11” er 24,76 x 17,85 x 0,59 cm, mens dimensionerne for iPad Pro 10.5” er 25,06 x 17,41 x 0,61 cm.

Foto: Apple.com

En anden forskel på de to iPad Pro modeller er skærm typerne. iPad Pro 11” har en ny Liquid Retina skærm, mens iPad Pro 10.5” har en Retina skærm. Begge skærme er super gode med en flot farvegengivelse, en True-Tone skærm, har ProMotion-teknologi og samme pixeltæthed på 264 pixels pr. inches. Desuden findes den nye iPad Pro 11” kun i 2 farver (silver og spacegrey), mens iPad Pro 10.5” findes i 4 farver (silver, spacegrey, gold og rosegold).


Derudover er der også forskel på udgangene på de 2 modeller. iPad Pro 10.5” har et lightning-port, en nano-sim bakke, og et 3.55 mm jackstik. iPad Pro 11” har derimod kun en USB-C port samt en nano-sim bakke. Med et USB-C stik kan du nemt tilslutte din iPad til en masse forskelligt tilbehør f.eks en ekstern skærm eller et kamera. Derudover bruger du selvfølgelig også det stik til at oplade med. Dog har den nye iPad Pro 11” ikke noget jackstik og du skal dermed bruge trådløse høretelefoner f.eks. Apple’s egne AirPod eller nogle høretelefoner, der bruger et USB-C stik.


Indre forskelle på iPad Pro 11” og iPad Pro 10.5”

Den største indre forskel er selvfølgelig den nye A12X Bionic processor i iPad Pro 11” i forhold til den ældre A10X Fusion processor i iPad Pro 10.5”. A12X Bionic chippen er den nyeste chip og derfor den stærkeste og mest intelligente chip, Apple har lavet. Apple siger selv at chippen gør, at de nye iPad Pro modeller er hurtigere end de fleste bærbare PC’er. Den nye chip gør også at iPad Pro 11” har Neural Engine, som afvikler fem billioner handlinger i sekundet og muliggør avanceret maskin­læring, så din iPad kan genkende mønstre, lave forudsigelser og lære af erfaring i real-tid. Derudover leverer A12X Bionic chippen 2x hurtigere grafik end iPad Pro 10.5”, hvilket gør iPad Pro 11” perfekt til augmented reality og fantastisk til med­rivende spil.

Foto: Apple.com

Med de helt nye redesignede iPad Pro modeller, er der også kommer nyt og forbedret tilbehør. Den nye Apple Pencil (2. generation) reagerer når du trykker på den. Ved f.eks. at dobbelttrykke på den, kan du hurtigt skifte mellem pensler eller skifte til viskelæder. Derudover kan man nu oplade Apple Pencil ved magnetisk at fastgøre den til en side på iPad’en - nemmere bliver det simpelthen ikke (se billede).


Med det nye edge-to-edge design kommer selvfølgelig også FaceID, så du nemt og sikkert kan låse din iPad Pro 11” op, lige meget om du holder den lodret eller vandret. Derudover kan du også bruge FaceID til at låse apps op med samt betale med Apple Pay. På iPad Pro 10.5” skal man derimod bruge TouchID til at låse skærmen op samt forskellige apps og betale med Apple Pay.


Begge iPad Pro modeller kører desuden på det senste styresystem iOS12. I forhold til batteri kan begge iPad Pro holde strøm i lige lang tid. Derudover har begge iPad modeller lige store højtalere.

Hvis man kigger på kamera, er der ikke vanvittig mange forskelle mellem de 2 iPad Pro modeller. Den eneste forskel på bagkameraet er, at iPad Pro 11” har Smart HDR til billeder, mens iPad Pro 10.5” kun har automatisk HDR til billeder. Det betyder sådan set bare at, når man tager et billede med iPad Pro 11”, samarbejder A12 Bionic chippen med billedsignalsprocessen, hvilket resulterer i 1 billion operationer pr. foto, som skaber magien på billedet. Dette er en del af Apples nyeste foto-teknologi. Hvis man kigger på frontkameraet er der sket nogle forbedringer, som selvfølgelig er en stor fordel for selfies, FaceTime osv. Du har nu en Portræt-funktionen samt portræt lys, som giver et flot personbillede og selvfølge kan man nu også lave animoji og memoji med frontkameraet.


Men er den nye iPad Pro 11”så pengene værd?

Hvis man kigger på Apples hjemmeside, ser det ud til at den nye iPad Pro 11” 64GB koster 6.699,- DKK, mens den ældre iPad Pro 10.5” model med 64GB koster 5.599,- DKK. Dermed er der altså en forskel på kun 1.100 kr.

iPad Pro 11” er helt klart proppet med nye teknologier og et nyt design, der gør at den faktisk kan erstatte en bærbar computer. Desuden vejer begge iPad Pro modeller mindre et halvt kilo, hvilket gør dem begge mere bærbar end nogen bærbar computer. Jeg ville dog klart vælge den nyeste iPad Pro 11”, hvis jeg vil bruge den professionelt i stedet for en computer, da den har alle de nyeste teknologier og har masser af kræfter, hvilket gør den super hurtigt at arbejde på. Hvis jeg derimod “bare” gerne vil have en god iPad i fritiden, er iPad Pro 10.5” et super godt valg.

Placeret i FAQ, iPad


Næste

Tidligere

Tilføj en kommentar

Kommentarer sendes til godkendelse før de vises