Hvad er augmented reality på iPhone

Oprettet den juni 08, 2018 af Caroline Pedersen | 0 kommentarer

Forstil dig at bruge din iPhone til at skabe en verden, hvor der ikke er en grænse mellem det virtuelle og det virkelige. Hvor du kan se virtuelle ting på din skærm i virkeligheden. Se en dinosaurer løbe lige hen i mod dig eller noget så simpelt som at sætte et møbel ind i din stue og få et klart billede af, hvordan produkter ser ud, føles og passer ind i dit hjem.
Dette er nu allerede muligt at gøre med din iPhone. 

Apple lancerede sidste år styresystemet iOS 11 og ARKit , som sammen udnytter den stærke hardware i iPhone og iPad til at bringe den virtuelle verden helt ind i vores på en flydende og livagtig måde. ARKit er den største platform i verden af augmented reality, hvor udviklere har mulighed for nemmere at skabe mere fordybende augmented reality oplevelser. For 4 dage siden d. 4 juni 2018 præsenterede Apple efterfølgende ARKit 2, hvor udviklere nu kan integrere delte oplevelser samt vedvarende AR-oplevelser knyttet til en specifik lokalitet, så AR-apps bliver endnu mere dynamiske.

Hvad er Augmented reality? Og hvordan virker ARKit på din iPhone?

Augmented reality er en teknologi, der kombinerer data fra den fysiske verden med virtuelle data. Dette vil sige at man gennem en skærm f.eks. kan se computergenerede billeder oven på den faktiske virkelighed. På en iPhone vil man altså kunne indsætte objekter, mens man bruger kameraet. Vi kender allerede denne teknologi på iPhone ved f.eks. spillet Pokemon Go og bland andet også Snapchat, som inkluderer augmentet reality elemeter i en form af en række real-time transformationer, filtre og special effects.

ARKit er Appels opfindelse og en platform for udviklere kan udvikle augmented reality(AR)-apps til iPhone og iPad. ARKit virker ved at den bruger kameraet på din iPhone til at kortlægge et miljø, og fastlægger hermed den grundlæggende geometri i rummet og bruger dermed din telefonens bevægelsesdetektorer til at spore bevægelser, mens du bevæger din iPhone rundt. Din iPhone kombinerer altså informationerne fra dens bevægelsessensorer med data fra dets kamera, og analysere dermed dine omgivelser.

Kernen i ARKit handler om at lade dig indsætte objekter i et miljø og manipulere dem ved hjælp af berøringsskærmen. Bortset fra at genkende virkelige objekter, er hovedformålet at holde styr på objekter, mens du bevæger din iPhone rundt. Så snart at dette går galt, er illusionen knust. Med ARKit 2 kan brugeren nu også efterlade virtuelle objekter i den virkelig verden og vende tilbage til dem senere f.eks. hvis man skal ligge et puslespil eller arbejde på et kunstprojekt. Flere brugere kan nu også spille det samme spil eller samarbejde om projekter på flere enheder f.eks. istandsættelse af boligen. Udviklerne kan også tilføje en publikumsfunktion, så familie og venner nemt kan følge med i et AR-spil fra en anden iOS-enhed.  

Noget af det vigtigste for at bibeholde den magiske fornemmelse af augmented reality er en effektiv registrering af bevægelser. Apple’s iOS 11 og iOS 12 er blevet designet så den kan beregne præcise afstande mellem kameraret og bevægelsessensorer i en hver iPhone og iPad og dermed din placering i forhold til dine omgivelser. Derudover er et godt kamera og en intelligent chip nogle vigtige faktorer for at få de bedste AR-forhold. De nyeste iPhone X, iPhone 8 og iPhone 8 Plus er i den grad designet til at give den bedste augmented reality oplevelse. Med den stærkeste og mest intelligente chip, A11 Bionic, og kameraer, der er særligt gode til optagelser i lav belysning og til video med 60 billeder i sekundet, har de 3 iPhones den perfekte billedfrekvens og power til at understøtte fantastiske AR-oplevelser. Samtidig får en bedre billedsignalprocessor og billed­stabilisering de virtuelle elementer til at se endnu mere naturlige ud.

Se iPhone 8 covers her og iPhone X covers her.

 

Placeret i FAQ, iPhone


Næste

Tidligere

Tilføj en kommentar

Kommentarer sendes til godkendelse før de vises