Det nye styresystem til iPhone og iPad

Oprettet den oktober 13, 2011 af Caroline Pedersen | 0 kommentarer

I går omkring klokken otte dansk tid blev den længe ventede store opdatering af styresystemet til iPhone og iPad tilngængeligt for offentligheden. Jeg har først lige fået opdateret her til morgen, men har siddet og rodet med det lige siden og tænkte, at jeg derfor ligeså godt kunne dele nogen af mine erfaringer.

 
 

Notifikationer

Måden, du får beskeder på (også kaldet popups), er blevet ændret radikalt. De simple popup-beskeder midt på skærmen, når telefonen er låst, er blevet erstattet af det nye “Notification Center”. Det går kort sagt går ud på, at sms’er, e-mails, beskeder fra apps m.m. vises i en sorteret rækkefølge i stedet for oven i hinanden, som det før var tilfældet.  

Når telefonen er i brug, vises notifications heller ikke midt på skærmen, men vises i toppen af skærmen og påvirker derfor ikke det, du er i gang med. Når telefonen er låst op, får du adgang til notification-centret ved at trække en finger nedad fra toppen af skærmen. Udover beskeder m.m. kan du også se vejret og aktiekurser. Du har ydermere også mulighed for at vælge, hvordan forskellige beskeder "popper" frem. Således at sms'er kommer frem, som de tidligere gjorde, mens e-mails og app-notifications kommer i toppen af skærmen uden at forstyrre. Alt sammen rigtig lækkert og praktisk og ikke mindst længe ventet.

 

Kameraet

Der er to små, men meget brugbare opdateringer til kameraet. For det første kan du nu få adgang til kameraet, selv om telefonen er låst, ved at trykke to gange på home-knappen, hvorefter der kommer et lille kameraikon frem nederst i højre hjørne. Herved bliver det meget lettere hurtigt at få adgang til kameraet i stedet for at skulle åbne telefonen først og derefter åbne kameraet.
Den anden ændring er, at du nu kan bruge “+”-knappen (den, der skruer op for lyden) til at tage billeder med. Det virker meget mere intuitivt og gør det også markant nemmere at tage billeder, hvor du gerne selv vil være med. Udover disse tilføjelser til kameraet er der også tilføjet nogle basale muligheder for at redigere billeder direkte på iPhonen eller iPad’en; herunder beskæring af billeder samt mulighed for at fjerne røde øjne.

 

Trådløs synkronisering

Langt om længe er det nu ikke længere nødvendigt at tilslutte iPhonen eller iPad’en til din computer for at synkronisere med iTunes, da dette nu kan gøres trådløst. Yderligere er det ikke længere nødvendigt overhovedet at have en PC, som det før var tilfældet. Dette kommer som følge af introduktionen af iCloud, som er Apples nye cloud-baserede service, hvor musik, billeder, kalender m.m. bliver sikkerhedskopieret, og du får mulighed for at synkronisere på tværs af forskellige enheder. iCloud er i sig selv også en rigtig stor nyhed, men det vil jeg ikke komme nærmere ind på her. Du kan se mere om iCloud her.

 

Påmindelser

En anden ny og interessant tilføjelse er huskelisten. Den synkroniserer, ligesom ovennævnte, på tværs af enheder, og ting, du skal huske i løbet af dagen, kommer også op som en note på låseskærmen eller i det ovennævnte notifikationscenter. En af de lækre nye features er, at huskelisten, udover at kunne minde dig om noget på et givent tidspunkt, nu også kan påminde dig, når du er et specifikt sted ved hjælp af GPS. Fx kan du sætte den til at minde dig om at købe mælk, når du er nede i supermarkedet eller huske at printe noget, næste gang du er inde på arbejdet osv.


Det var mine umiddelbare førstehåndsindtryk indtil videre. Der er selvfølgelig også en masse andre spændende ting. Hvis du er interesseret i flere detaljer og nye funktioner, kan du læse dig frem til det meste her hos Apple

 

Placeret i iPad, iPhone


Næste

Tidligere

Tilføj en kommentar

Kommentarer sendes til godkendelse før de vises