CoverMe på Google+

Oprettet den april 15, 2012 af Caroline Pedersen | 0 kommentarer

 

Google+ startede i juni 2011 som en social netværksbase man kunne blive medlem af kun med en invitation. Buzz’en omkring det nye sociale netværk steg med lynets hast. En uge efter lanceringen havde Goggle+ mere end 10 mio. Brugere. Efter 3 uger over 20 mio. I dag har Google plus mere end 170 mio. brugere verden rundt. Dog, er det intet sammenlignet med Google+’s nærmeste konkurrent Facebook, der har omkring 845 mio. brugere. Men, hvad er det Google+ kan, som Facebook ikke kan og hvilke nye funktioner bringer Google+ frem i det sociale univers som ikke tidligere er set? Disse spørgsmål søger vi, at kigge nærmere på i dette lille indlæg. 

 

Google+ - Kort omrids. 

Det er ikke første gang Google forsøger, at lave et social netværk. Første gang de prøvede kræfter med de sociale aktiviteter var i 2004 med Orkut. Senere fremviste Google, Friend Connect og i 2010 Google Buzz. Disse platforme blev dog aldrig den store succes og projekterne blev lagt på hylden. 

Nu virker det dog som om Google har lært af sine erfaringer med deres lancering af Google+. Blandet andet kan man via sin G-mail nu oprette en Google+ profil hvilket har gjort hele ”sign-up” processen nemmere end tidligere. Dette har bevirket, at ca. 625.000 nye brugere kommer til Google+ hver eneste dag. Det vil i slutningen af 2012 give omkring 400 mio. brugere, hvilket må siges at være imponerende på kun halvandet år. 

I torsdags, d. 12 april fremlagde Google nye opdateringer til sin sociale netværksbase. Især på den tekniske side blev der vidst mange nye initiativer. Derudover fik hele Google+ en grafisk opløftning, samt en øget mulighed for, at skræddersy ens profil til sine personlige ønsker. 

 

Google+ - Grundlæggende funktioner. 

Google+ har, i samme stil som Facebook, en ”stream” der viser nyheder, billeder, video’er og generelle posts fra dine dem du er i cirkel med. Og, netop begrebet ”Cirkeler” er noget nyt Google har introduceret til det sociale netværk. 

 

Cirklerne er en måde, at organisere brugere på. Hvis du for eksempel er del af en cirkel, som du ikke ønsker skal blive set af andre brugere har man mulighed for, at være anonym for brugere som ikke er del af denne cirkel. Der er ligeledes mulighed for, at holde indhold skjult. Google+ har nemlig 4 delings-indstillinger hvor man kan vælge mellem vis; ingenting, nogen ting, de fleste ting og alt. Nedenstående billede viser hvordan man kan vælge hvad der skal vises. 

 

Google+ Deling - CoverMe

 

 

”Hang-outs” er et sted som er nyt i forhold til Facebook. Hang-outs er en måde, at invitere sine venner ind i en cirkel til en video-chat på op til 10 personer. Hang-outs kan blive brugt til flere ting på flere forskellige enheder. På smartphones med kamera på forsiden, kan man eksempelvis live-video chatte med sine venner. Hang-outs on air, giver mulighed for, at live webcasts der kan optages og senere hentes via Google+. Black Eyed Peace, var for eksempel de første som benyttede sig af et offentligt live Hang-out on air. Se nedenstående billede i højre hjørne, for hvordan du kan starte et hang-out og blive del af ét.

 

 

Google+ har en lang række andre features. Her er nogle enkelte af dem som vi mener, er noget som positivt fremmer brugen af deling og social kommunikation.

”What’s-Hot Stream”: Er en live stream hvor Google+ viser alt det indhold som der bliver snakket mest om på Google+.

”Sparks”: Eller på dansk kaldet gnister. Dette er en funktion hvor man kan indstille data, information eller nyheder til det man finder mest interessant. På denne måde kan man hele tiden holde sig opdateret på hvad man synes er interessant. 

"Messenger": Her kan man sende beskeder direkte til hinanden inden for en cirkel.  

"Øjeblikke-upload": Er en metode til, at uploade billeder fra sin smartphone til sin Google+ profil. Billederne bliver lageret sådan, at man på et senere tidspunkt kan dele dem med sine cirkler. 


Det var nogle enkelte features som Google+ har som sine basis funktioner. Deres seneste opdatering for et par dage siden, byder på indhold der mest af alt gør brugervenligheden nemmere. Eksempelvis er menu-knappen rykket hen i højre side og man kan ved hjælp af drag-and-drop nu, lettere rykke rundt på de funktioner man vil have i menu’en og dem man vil af med. Dem man vil af med, lægges automatisk ned i ”Flere” hvor man altid kan finde funktionen frem igen. 

 

Google har jo altid stået inde for, at tingene skal være simpelt og overskueligt. Det er i høj grad også tilfældet med Google+. Man kan nu omdøbe navne på fotoalbums, rykke rundt på sine cirkler og en sjov lille ting, ens Google+ profil er nu bedre koblet op til Google places, der gør nemmere at checke ind på steder du er på. 

 

Generelt bliver det utrolig spændende, at følge udviklingen af Google+. Google har mange eksisterende funktioner i form af: Google maps, Youtube, Google Earth, G-mail, Google places, Google Translate, Kalender, som alle potentielt i fremtiden kunne integreres med Google+. Forestil dig, at du via din smartphone kan lokaliseres og få Google places til, at anbefale nærliggende butikker, cafeer eller restauranter og dele det med dine venner via Google+, blot ved et enkelt klik via telefonen. Alt dette bliver potentielt muligt i fremtiden, hvilket måske kan få Facebook til at ryste lidt over deres så dominerende rolle inden for socialt netværk. Hvad tror du? 

CoverMe Google+ profil

Placeret i


Næste

Tidligere

Tilføj en kommentar

Kommentarer sendes til godkendelse før de vises