Den nye MacBook med Retina display

Oprettet den juni 20, 2012 af Caroline Pedersen | 2 kommentarer

Apple's MacBook Pro-serien er en af  de mest respekterede i branchen for dem, der har brug for en professionel bærbar computer. MacBook Air er blandt de bedste (hvis ikke den bedste), en tynd og let bærbar computer på markedet. Nu kommer en ny spiller ind i kampen: MacBook Pro med Retina-skærm. Denne nye super maskine glider ind mellem disse to top-shelf produkter, der prøver at være seriøs og hurtig, men stadig slank og let. I det nedenstående gennemgås der forskellige nye features ved den nye MacBook Pro. Vigtigt for CoverMe er selvfølgelig at lægge ekstra godt mærke til målene og hvorledes disse påvirker sleeves til vores shop. MacBook Pro 15 med Retina display

 

Hardware i den nye MacBook Pro 15"


Den nye MacBook Pro er fysisk placeret mellem 13" MacBook Air og 15" MacBook Pro og læner sig derfor langt mod sidstnævnte, når det kommer til design. Tykkelsen er 1,8 cm, mens bredden er 35.89 cm og dybden er 24.71 cm. Disse tal passer ganske positivt til den gamle 15-tommer. Vægten er 2,02 kg. Det er lidt over et halvt kilo mindre end den fulde størrelse MacBook Pro og omkring. Vi har samlet målene i nedenstående skema for at kunne sammenligne de "gamle" MacBook Pro-modeller med den nye med Retina.

 

MacBook Pro 13" MacBook Pro 15" MacBook Pro 15" med Retina
2,41 cm. (H) 2,41 cm. (H) 1,8 cm. (H)
32,5 cm. (B) 36,4 cm. (B) 35,89 cm. (B)
22,7 cm. (D) 24,9 cm. (D) 24,71 cm. (D)
Vægt - 2,06 kg. Vægt - 2,56 kg. Vægt - 2,02 kg.

 

 

Det optiske drev er den mest indlysende undladelse. Manglen på CD støtte hjælper denne nye model med at være så tynd som den er - og giver plads til de større batterier som er nødvendige for at holde Retina-skærmen klar og baggrundsbelyst.

Ethernet-porten er også undladt og er erstattet af en Thunderbolt adapter (Denne er dog ikke inkluderet i standard versionen). Ligeledes er FireWire 800-port blevet fjernet og erstattet af en separat Thunderbolt adapter. Indeni, er et 802.11n-radio som giver mulighed for at benytte nogle af de hurtigste trådløse forbindelser, som er tilgængelige. Der desværre er ingen mulighed for 3G/LTE bredbånd. Dvs. man skal benytte et seperat modem, hvis man vil være på nettet overalt. 

Fast mellem alle disse havne og forbindelser er tastaturet, som reelt ikke er ændret fra den aktuelle Pro. Det er en god ting. Apple har vist sig ekstremt dygtig i at skabe fine, ø-stil tastaturer på sine bærbare maskiner. Der er pænt afstand mellem tasterne som gør det til en stor skriveoplevelse - selv i mørke, takket være baggrundsbelysningen.

Hvad betyder Retina display?

 

Selvfølgelig er den nye MacBook en fjerdedel tyndere og lettere end før, men den virkelige historie med denne nye MacBook har intet at gøre med eksterne dimensioner. Derimod med intern tæthed. For at være specifik er det pixeltætheden, en værdi, der måles ved pixels per inch. Den nye MacBook har 220 PPI, hvilket er langt lavere end de 326 PPI en iPhone 4S levere, og også lavere end den nye iPads 264 PPI.

Men, men, men det nye display er fantastisk. Helt fantastisk. Tekst er utrolig skarpt og klart, 1080p video er fantastisk og billeder, selvfølgelig, ser fantastiske ud. 

MacBook Pro 15 med Retina Display

Hvad betyder Retina-display egentligt? Retina bruges når skærmens pixeltæthed er så høj høj, at dit øje ikke er i stand til at skelne mellem de enkelte pixels. Derfor står hjemmesider, skrift og billeder utroligt skarpt. Nogle mener, at Retina-Display er et marketing stunt fra Apple's side. Dog, kan man ikke komme uden om at displayet viser meget skarpt og flot billede.

Lad os ikke ignorere det faktum, at denne nye skærm har meget mere at byde på end blot ekstra pixels. Visningsvinkler er udvidet i forhold til Apples andre high-end skærme. Faktisk har denne laptop mindre blænding end de tykkere Pros, men det er ikke bedre end den nuværende Air, som allerede drager fordel af den nye, refleksion-reducerende konstruktion. 

Den nye MacBook Pro 15" med retina skærm er endnu ikke landet. På Apple.dk står der en leveringstid på omkring 3-4 uger. Hos Humac kan man forudbestille computeren hvis man skulle være interesseret i dette.

Hvad betyder så dette for CoverMe og sleeves til den nye MacBook Pro med Retina display. Målene er jo blevet forandret hvorved et passende mac-sleeves også skal tilpasses for at have et stramt fit. Den nye MacBook Pro med Retina display er endnu ikke ramt Danmark endnu og der vil nok også gå omkring 3-4 uger før den gør. Derfor har vi endnu ikke nogle meddelelser fra vores leverandører; Incase, Royal RepubliQ, Pack & Smooch, Twelve South (BookBook), Tape Rec x Ryan Frank eller Pendleton om de skulle have et sleeve liggende klar når den MacBook'en rammer Danmark. Men, det ville undre os hvis ikke i hvert fald Incase vil lave et sleeve som passer som fod i hose. Vi venter også på en ny iPhone 5 som forhåbentligt bliver lanceret i september måned. 

 

 

Køb et cover til din retina computer - MacBook 15" retina cover

 

 

 

 

 

Placeret i MacBook


Næste

Tidligere

2 Respons

Mads - CoverMe
Mads - CoverMe

juli 09, 2012

Hejsa,

Tak for kommentaren!

Vi har endnu ikke modtaget nogle beskeder fra vores leverandører om Retina sleeves til din MacBook Pro :-( Men, så snart vi modtager nyheder skal vi selvfølgelig nok poste det, herinde på bloggen.

Hvordan er iøvrigt den nye MacBook Pro med Retina-display?

De bedste – Mads

Jan
Jan

juli 02, 2012

Hvornår kan man bestille sleeve’s til MBP Retina ? Jeg har nemlig modtaget min :-)

Tilføj en kommentar

Kommentarer sendes til godkendelse før de vises