Så landede iPhone 5 i Danmark!

Oprettet den oktober 02, 2012 af Caroline Pedersen | 0 kommentarer

Den længe ventede iPhone 5 blev i torsdags kl 00:00 lanceret i Danmark. Køen var efter sigende flere hundrede meter lang og nogen af de ivrige fans havde ventet i næsten 24 timer på at blive nogen af de første i landet til at få fingrene i en iPhone 5. Men, hvad er det egentligt der er nyt? Og er den pengene værd? Vi har taget et kig på det.

iPhone 5 er hurtigere end dens forgængere, ifølge Apple dobbelt så hurtig som iPhone 4s, men ellers er der ikke sket de helt store ændringer med indmaden i telefonen. Der er et nyt kamera i, en større skræm og et nyt oplader stik.

 

Kamera
Telefonens kameraer er også blevet en del bedre. Det kamera på forsiden af telefon som man kan bruge til at tage billeder af sig selv samt bruge til facetime osv. er blevet opdateret så det nu kan optage i en del bedre kvalitet (720p for de intereserede). Yderligere er der også kommet en video stabilisator, der giver bedre optagelser, samt muligheden for at tage billeder mens man filmer. Er du interesserede i flere tekniske detaljer kan du læse mere her.

UPDATE: Techcrunch (stor amerikansk teknologiblog) har rapporteret om problemer med pink/lilla misfarvning af billederne under specielle lystilstande. Se mere her.

 

Skærm
Skærmen på den nye iPhone er blevet en del større, hvilket også betyder at den er knap en centimeter højere end de tidligere iPhones. I praksis svare ændringer til at man nu har plads til en ekstra række af apps, dvs. man nu kan have 5x4 apps på et skærmbillede, mod de tidligere 4x4. Er du interesseret i flere detaljer omkring skærmen kan du læse mere her. Det betyder også at ens gamle iPhone cover ikke vil passe til den nye iPhone 5. 

 

Oplader
Der er også kommet et nyt oplader stik på den nye iPhone 5. Dette har forårsaget en del diskussion, da mange er utilfredse med at skulle bruge adaptere til deres eksisterende udstyr når de skifter til en ny telefon. Selvom dette giventvis er meget upraktisk, er det efterhånden en nødvendighed. Det gamle stik har været standard på iPhone, iPads og iPods siden den første iPod blev lanceret i 2001. Det vil sige at stikket efterhånden er 11 år gammelt og der der derfor sket rigtig meget siden. Det nye stik kan vende begge veje og baner vejen for at kunne lave fladere enheder fremover. Er du interesseret, kan du læse lidt mere om den nye oplader og dens kompatibilitet med tidligere udstyr her.

 

Konklusion
Umiddelbart virker det ikke som om der er de store ændringer i praksis i forhold til en iPhone 4S. Har man en normal iPhone 4 vil forskellen i farten helt sikkert kunne mærkes, men ellers virker det ikke til at der er nok ændringer til at jeg ville købe en ny med mindre det blev nødvendigt. Skal man ud og købe en ny, er det da også værd at overveje om man vil spare lidt og købe en 4S istedet.  

Jeg bliver nok ved min iPhone 4 så længe den er levende. Skal du ud og have en iPhone 5? Lad mig høre din mening om den nye iPhone 5 i kommentarerne nedenfor!

Placeret i iPhone


Næste

Tidligere

Tilføj en kommentar

Kommentarer sendes til godkendelse før de vises