Forskellen på iPhone XS og iPhone XR

Oprettet den september 17, 2018 af Caroline Pedersen | 0 kommentarer

Apple valgte i år at lancere 2 forskellige slags iPhones for at nå ud til endnu flere mennesker med de seneste iPhone-nyskabelser; Den største iPhone på alle måder, iPhone XS og iPhone XS Max, og den lidt billigere version, iPhone XR.
Den nye iPhone XR er blevet designet til at give endnu flere mulighed for at opleve den sidste nye iPhone X-teknologi, i et smukt nyt design og til en mere overkommelig pris. I forhold til iPhone XS er den et par tusinde kroner billigere. Men hvad er egentlig forskellen på disse 2 nye iPhones?

 

Ydre forskelle på iPhone XS og iPhone XR

Den overordnede forskel på de 2 modeller er skærm-typen. Den nye iPhone XR har en 6,1” Liquid Retina HD-skærm, som er branchens mest avancerede LCD-skærm med præcise farve­gengivelse og bredere farveområde. IPhone XS har til gengæld en 5,8” Super Retina HD-skærm, som er Apples normale og kendte skærm-type. Forskellen på Super Retina og Liquid Retina er, at Super Retina skærmen er med et OLED display med HDR, hvilket er af bedre kvalitet.

Begge iPhones er designet i et kant-til-kant design, der skubber skærmen helt ud til kanten i det mest holdbare skærmglas, der nogensinde er set på en smartphone, hvor bagsiden er af glas og dermed muliggøre trådløs opladning. IPhone XR er omkranset af et elegant bånd af aluminium i luftfartsklassen (7000-serien), mens iPhone XS er omkranset af et bånd i kirurgisk stål. Dette resulterer i at iPhone XR er vandafvisende ned til en dybde på 1 m i op til 30 min, mens iPhone XS er vandafvisende ned til en dybde på 2 m i op til 30 min.

Størrelsesmæssigt er iPhone XS den mindste iPhone med dimensionerne 143,6 x 70,9 x 7,7 mm, mens iPhone XR er lidt større med dimensionerne 150,9 x 75,7 x 8,3 mm. Dette vil dog sige. at selvom iPhone XR har en større skærm end iPhone 8 Plus, er den ikke fyssisk større.

iPhone XS                     iPhone 8 Plus                    iPhone XR

En anden forskel på de 2 iPhones er deres forskellige finisher. iPhone XS kan fåes i 3 finisher (sløv, spacegrey og guld), hvor det lækre nye guld finish er resultatet af en proces på atomniveau. iPhone XR kan til gengæld fåes i 6 nye finisher (hvid, sort, blå, gul, koral og rød), som alle har gennemgået en avanceret farveproces i syv lag, som giver dybe og fyldige farver på glasbagsiden.

 

Indre forskelle på iPhone XS og iPhone XR

Indvendigt er der faktisk ikke meget forskel på de 2 iPhones. IPhone XR har ligesom iPhone XS den samme fantastiske A12 Bionic chip, der er den stærkeste og mest intelligente chip i en smartphone. Derudover har iPhone XR også Apples næstegeneration af Neural Engine, som kan genkende mønstre, lave forudsigelser og lære af erfaring i real-tid. Dette giver altså iPhone XR de samme smarte og nye funktioner i forhold til augmented reality-oplevelser, det sikre FaceID system, de utrolige portrætter med Dybdekontrol og den hurtige hastighed, som iPhone XS har. Læs mere om den intelligente chip under vores blogindlæg 'Forskellen på iPhone X og iPhone XS


Overordnet er de eneste forskelle på de 2 iPhones, at iPhone XR ikke har funktionen 3D Touch, et dobbelt kamera med vidvinkel- og teleobjektiv samt mindre kapacitets muligheder. Funktionen 3D-Touch er en avanceret touch-funktion, som bruger sensorer i skærmen til at måle, hvor hårdt du trykker, hvilket giver flere muligheder på din hjemmeskærm samt i forskellige apps. Derudover kan iPhone XR kun fåes med 256 GB lagerplads, mens iPhone XS kan fåes med 512 GB lagerplads, hvilket er den største kapacitet på en iPhone nogensinde. 


I forhold til kameraet, har iPhone XR kun ét objektiv i forhold til iPhone XS, som har to objektiver. Dog er iPhone XR ene objektivt et avanceret 12 megapixel vidvinkelobjektiv med f/1.8-blænde og en helt ny sensor, der giver hurtigere autofokus, samt større og dybere pixel hvilket giver bedre billedkvalitet og bedre ydeevne i svag belysning på fotos og videoer. A12 Bionic chippen har samtidig givet forbedringer til både iPhone XS og iPhone XR indenfor ISP, Neural Engine samt forbedrede softwarealgoritmer, hvilket gør det muligt at tage portrætfotos med en smuk bokeh-effekt og den smarte HDR giver bedre lys- og skyggedetaljer på tværs af fotos.

Man kan altså også bruge funktionen portrætfotos på både iPhone XS og iPhone XR samt den nye dybdekontrol, som giver brugerne mulighed for at justere dybdeskarpheden både i realtidsvisning og efter billedet er taget, for at skabe iøjnefaldende portrætter med en smuk bokeh-effekt. Desuden har selfies har aldrig set bedre ud med en forbedret Portræt-funktion på TrueDepth-kameraet på forsiden og Portrætlys til at give dramatiske studielignende effekter.
Selvfølgelig vil et dobbelt kamera med vidvinkel- og teleobjektiv på iPhone XS tage bedre billeder, men iPhone XR’s enkle objektiv klarer altså “kamera-opgaven” ret godt, og man har altså samtidig mange af de samme funktioner.

Begge iPhones har desuden et dual-sim mulighed, hvor man kan tilføje et ekstra sim-kort, så man både har et almindeligt sim-kort og et esim-kort. Dette kan du bruge, hvis du f.eks. har et både et privat nummer og et arbejdsnummer. Teknikken understøttes dog endnu ikke i Danmark, men forventes i fremtiden at komme hertil.

Se vores iPhone XS covers her. Vi har i øjeblikket ingen covers til iPhone XR på shoppen, men vil så hurtigt som muligt få covers hjem. 

Men hvilken af de 2 nye iPhones skal jeg så vælge?

Prismæssigt er iPhone XS ca. 2.200 kroner dyrere end iPhone XR. På Apples hjemmeside ligger iPhone XS til en pris på af 8.899,- DKK for 64 GB, mens iPhone XR ligger til en pris på 6.699,- DKK for 64 GB. 

Begge iPhones har den sidste nye iPhone X-teknologi samt masser af de samme nye funktioner. Dog hvis man går mere op i skærmkvalitet, foto og videooptagelse samt augmentet reality er iPhone XS helt klart en fantastisk iPhone, hvor alt ligner en drøm. Til gengæld er iPhone XR helt perfekt til "den almene borger", som gerne vil være opdateret med alle de nye funktioner i det lækre iPhone X-design.

Placeret i FAQ, iPhone


Næste

Tidligere

Tilføj en kommentar

Kommentarer sendes til godkendelse før de vises