Forskellen på iPhone X og iPhone XS

Oprettet den september 13, 2018 af Caroline Pedersen | 0 kommentarer

Bare et år efter den første lancering af den banebrydende iPhone X, har Apple lanceret 3 nye iPhone X-modeller, der alle har banebrydende nye funktioner. iPhone Xs og iPhone Xs Max er den nye version af iPhone X og minder på mange måder om den smarte iPhone X, dog er f.eks. er Face ID blevet endnu hurtigere, den nye chip er den smarteste og stærkeste i en smartphone, og dobbeltkamerasystemet er helt igennem fantastisk. Overordnet har iPhone Xs og iPhone Xs Max de samme funktioner med de eneste forskelle af størrelse af skærm og batteri.

Men hvad er helt præcis forskellen på iPhone X og de nye iPhone Xs og iPhone Xs Max?

Ydre forskelle på iPhone X og iPhone Xs

Apple har holdt fast i det samme design af de nye iPhones med det samme glasdesign, som dækker på både forsiden og bagsiden. Dette giver muligheden for trådløs opladning, hvor den nye iPhone Xs endda lader hurtigere. Derudover har Apple forstærkere glasset, så det er endnu mere robust og dermed det mest holdbare glas i en smartphone nogensinde. I kanten forstærker et præcisionsskårne bånd i rustfrit stål, som matcher de 3 nye finisher. iPhone Xs kan nemlig fåes i sølv, guld og spacegrey, som alle har gennemgået en PVD-farveproces for at få farver og genskin, der smukt matcher glasset.

Størrelsesmæssigt er iPhone X og iPhone Xs den samme størrelse med samme 5,8" Super Retina HD-skærm med dimensionerne: 143,6 x 70,9 x 7,7 mm. Det vil sige at man også kan benytte sig af de samme covers til de 2 iPhones - du kan se vores udvalg her.

iPhone Xs Max har til gengæld en 6,5" Super Retina HD-skærm, som er den største skærm på en iPhone, dog er iPhone Xs Max ikke større end en iPhone 8 Plus, da kabinet og skærm går ud i et og giver brugeren en sammenhængende flade med en større skærm. Den større skærm giver desuden muligheden for at benytte sig af en splitscreen, hvor man drejer telefonen til landskabsvisning og dermed får en få dual screen eller split screen, og f.eks. kan arbejde med to apps på samme tid. Størrelsen på iPhone Xs Max er 157,5 x 77,4 x 7,7 mm.

 

Både iPhone X og de nye iPhone Xs og iPhone Xs Max har en OLED Multi-Touch-skærm med HDR og True-Tone og i det hele taget branchens mest præcise farve­gengivelse. iPhone X og iPhone Xs har en opløsning på 2436 x 1125 pixels ved 458 ppi, mens iPhone Xs Max har en opløsning på 2688 x 1242 pixels ved 458 ppi.

Desuden er den nye iPhone Xs og iPhone Xs Max begge vandafvisende ned til en dybde på 2 m i op til 30 min, mens iPhone X kun er vandafvisende ned til en dybde på 1 m i op til 30 min.

 

Indre forskelle på iPhone X og iPhone Xs

Indvendigt har de nye iPhones fået en stor opdatering i form af en nye chip. Den nye A12 Bionic chip gør de nye iPhones 15% mere kraftige samt bruger 40% mindre energi end A11 Bionic, som er i iPhone X. Den intelligente A12 Bionic er den stærkeste og mest intelligente chip i en smartphone, som sammen med Apples næstegeneration af Neural Engine, skaber fantastiske augmented reality-oplevelser, utrolige portrætter med Dybdekontrol og fuld fart til alt det, du gør på din iPhone. På grund af den smarte Neural Engine kan din iPhone XS altså genkende mønstre, lave forudsigelser og lære af erfaring i real-tid. En endnu mere imponerende opgradering af chippen er antallet af operationer pr. sekund. Den nye iPhone XS kan med A12 Bionic opnå hele 5 billioner operationer pr. sekund, mens iPhone X kun kan opnå 600 millioner operationer pr. sekund. Det er altså næsten 10 gange hurtigere. Chippen levere desuden op til 50 % hurtigere grafisk ydeevne, op til 15 % hurtigere ydeevnekerner, samt op til 50 % mindre strømforbrug i effektivitetskerner.

Den nye chip gør det også muligt at have endnu mere hukommelse. Du kan nu få op til 512 GB lagerplads, hvilket er Apple største kapacitet på en iPhone nogensinde. Den nye iPhone Xs har desuden 4G LTE Advanced, som giver superhurtig download­hastigheder.

I de nye iPhone Xs er Face ID blevet endnu hurtigere og endda mere sikkert. Det er den sikreste ansigts­autentificering nogensinde i en smartphone, som du kan bruge til hurtigt og nemt at låse op med, logge ind i apps og endda betale for ting med et enkelt blik med Apple Pay. Apple erklærer selv på deres hjemmeside, at de data, der bruges til at identificere dig, er krypterede og beskyttet af Secure Enclave, og alt foregår i en separat del af chippen, så dine data ikke kan tilgås af hverken iOS eller apps. Det vil sige at dataene aldrig bliver gemt på Apples servere eller sikkerheds­kopieret til iCloud, men i stedet forbliver de lokalt på din enhed.

I forhold til kamera, har iPhone Xs det samme kamera som iPhone X med et 12 MP dobbelt­kamera med vidvinkelobjektiv (blænde­åbning på ƒ/1,8) og teleobjektiv (blænde­åbning på ƒ/2,4).

Dog har den nye A12 Bionic chip gjort kameraet endnu mere intelligent med bl.a. smart HDR, hurtigere sensorer og sekundære billeder, som i det hele taget giver mere nøjagtig billede - og farvegengivelse, samt reducere støj på billeder taget i svagt lys. Det vil også sige, at når du tager et billede med på iPhone XS, samarbejder A12 Bionic chippen med billedsignalsprocessen, hvilket resulterer i 1 billion operationer pr. foto, som skaber magien på billedet. Derudover har Apple forbedret bokeh-effekten, som sløre baggrunden smukt, så billeder taget med portræt-funktionen ser endnu mere professionelt ud. Apple har desuden tilføjet den smarte dybdekontrols funktion, så man kan justere dybdeskarp­heden i portrætter, efter man har taget dem. Kameraet kan derudover optage i stereolyd, så dine videoer bliver endnu bedre, samt højtalerne har “bredere afspilning”, som giver brugere en meget bedre lyd.

Du kan nu også tilføje et ekstra sim-kort i de nye iPhone Xs og iPhone Xs Max modeller, så du både har et almindeligt sim-kort og et esim-kort. Hermed kan du have et dual sim mulighed, hvis du f.eks. har et både et privat nummer og et arbejdsnummer. Teknikken understøttes dog endnu ikke i Danmark, men forventes i fremtiden at komme hertil.


Men er de nye iPhone XS og iPhone XS Max så pengene værd?

Hvis man kigger på Apples hjemmeside, ser det ud til at den nye iPhone XS kommer til erstatte iPhone X og ligger på en pris af 8.899,- DKK for 64 GB. Dette er ca. samme pris som forgængeren iPhone X, hvilket dermed er en god pris, da den nye Xs har fået en masse opgraderinger. Dog er det stadig en dyr investering, hvilket også er grunden til at Apple har lanceret deres billigere model, iPhone XR, som giver flere mulighed for at have glæde af de smarte funktioner.
Du kan læse omkring forskellene mellem iPhone XS og iPhone XR her.

iPhone XS Max har ifølge Apples egen hjemmeside en pris på 9.799,- DKK for 64 GB. Prisen er virkelig høj, men hvis man går meget op i videoer, billeder og gaming, er iPhone XS Max en drøm for brugeren.

Placeret i iPhone


Næste

Tidligere

Tilføj en kommentar

Kommentarer sendes til godkendelse før de vises