Hvorfor oplader min iPhone ikke?

Oprettet den april 25, 2018 af Oliver Pedersen | 0 kommentarer

Du sætter opalderstikket i din iphone, men den oplader ikke...
Hvorfor lader min iphone ikke? Er min iphone gået i stykker? Er det tid til at gå i panik? Højst sandsynligt ikke, da det kan skyldes mange forskellige grunde, som man ofte selv kan fikse uden de store problemer.

Hvis din iPhone ikke oplader skyldes det en af følgende problemer:

• Strømkilden eller adapteren der sidder i væggen
• Lightningkablet / 30-pin kablet (USB-kablet, der oplader din iPhone)
• Opladningsporten nederst på din iPhone
• Din iPhones software


Min iPhone er gået i stykker, har jeg brug for et nyt batteri?

I det du opdagede at din iPhonen var gået i stykker, så tænker man ofte at det er batteriet den er galt med.
Selvom dette er en meget normal tanke, så er det dog sjældent tilfældet.
Når du tilslutter din iPhone til en strømkilde, kobler du det ikke direkte til batteriet. Du forbinder et kabel til en port på bunden af din iPhone, og selv opladningsporten er ikke direkte forbundet til batteriet. Når du tilslutter din iPhone, så er det softwaren der bestemmer om batteriet skal oplades
eller ikke.

 

5 trins guide

(Hvordan du kan dignosere fejlen og højst sandsynligt fikse den.)

1. Test strømkilden
Start med at for en sikkerhedsskyld teste om der er strøm i strømkilden. Vi glemmer ofte i farten at lige sætte stikket i stikkontakten eller at tænde på kontakten. Har du husket dette, så kan du teste om strømpilen virker ved at for eksempel tilslutte en lampe og se om den lyser. Virker lampen kan du udelukke strømkilden som årsagen til din enhed ikke oplader.

2. Lav en "Hård" genstart

Det næste step er "hard reset", altså en hård genstart. På en iPhone 7 og nyere gøres dette ved at holde sluk og skru-ned knappen inde til du ser Appel logoet på din skærm. Har du en iphone 6/6s eller ældre, så holdes sluk- og hjemknappen inde. Dette tager omkring 20 sekunder, og så vil din enhed være fuldt genstartet.
For at forklare bedre hvad forskellen er på en normal- og en hård genstart, kan det sammenlignes med computeren. Her vil en normal genstart være det samme, som at slukke og tænde enheden igen. Hvorimod "Hard reset"; vil være det samme som at trække stikket ud på din computer, hvor hele systemet laver en fuld genstart.

  3. Kig efter slid

  Virkede forrige step ikke , så kig godt på dit kabel i begge ender, for at se om der er tegn på slid.
  Apples lightning kabler er tilbøjelige til at flosse i enderne, specielt i den ende der tilsluttes din iPhone. Hvis du ser synlige tegn på slid, kan det være tid til et nyt kabel.

   4. Rens din opladerport

   Det at din iPhone ikke lader kan også skyldes at der har sidder skidt og støv fast i opladningsporten. Her kan du eventuelt bruge en lommelygte til at bedre kunne se om dette er tilfældet. Hvis det er, så find en gammel tandbørste eller en skarp genstand, og se om du kan få skubbet skidtet ud af porten

   5. Gendan din iPhone
   Kan du stadig ikke få din iPhone til at oplade, så er sidste mulighed at prøve at gendanne din iphone. På dette link kan du se hvordan du laver en backup inden du gendanner "Sådan laver du backup af iPhone eller iPad"


   Har du fulgt denne guide til punkt og prikke uden held, så bliver du højst sandsynligt nød til at få din iPhone repareret. Inden du får den sendt til reparation, så husk altid at få lavet backup af alle dine ting, hvis nu den ikke kan laves.

   Vi håber denne guide har fået liv i din iPhone, da det kan være meget frustrende når ens iphone ikke oplader, især når det sker uden varsel.

   Hvis dit problem skyldes dit oplader kabel, så anbefaler vi MFI-kabler. Disse kabler er til en overskuelig pris, og er godkendt af Apple, hvilket betyder at ovenstående problem i hvertfald ikke skyldes dit kabel. Her kan du se et lille udvalg af vores MFI kabler på 335mm.

   Placeret i FAQ, iPhone, Tips og tricks


   Næste

   Tidligere

   Tilføj en kommentar

   Kommentarer sendes til godkendelse før de vises