3 step til en mere overskuelig hverdag

Oprettet den januar 04, 2019 af Caroline Pedersen | 0 kommentarer

Hovedet kan hurtigt bliver fyldt op med alle hverdagens forskellige opgaver både på arbejdet og på hjemmefronten. Uden struktur kan dette hurtigt skabe en lidt stresset tilværelse, hvor man hele tiden føler at man er ved at glemme noget. Du behøver ikke lægge hele din hverdag om, men små simple tricks kan gøre meget. Få her vores bedste tips samt værktøj til at få mere struktur og dermed en mere overskuelig dagligdag. 

 

Skab overblik

Vi kender alle følelsen af at have glemt noget eller nervøsiteten for at glemme det man virkelig skal huske. Dette store ”tankemylder” kan hurtigt gøre dig udmattet og endda lidt små irriteret i hverdagen. En nem måde at få skabt lidt mere rum i hovedet er, at skrive ting ned - enten på små sedler, på en tavle i køkkenet eller i sin kalender. Det kan være alt fra træningsaftaler, møder på arbejdet, din barns fritidsaktiviteter eller aftensmad-idéer. Det vigtigste er bare, at du ikke går med det oppe i hovedet hele tiden. Et af vores yndlingsredskaber til at skabe overblik over hverdagen er en ugekalender eller organizer i papir, da du hurtigt kan få et overblik over de vigtigste begivenheder i løbet af ugen samt dine arbejdsplaner. Du kan altid have den med på farten og den smarteste ting er, at du kan tilpasse den efter dine egne behov. At skrive i hånden er altid mere levende, hvilket også vil sige at du kan lave dine nødvendige hurtige kruseduller, pile, små tegninger og beskeder, så du hurtigt kan afkode, hvad det var du mente, da du skrev det ned.

Se vores bud på en Organizer med en ugeplan her 

Planlægning

Det næste step med at skabe overblik over hverdagen er, at begynde at planlægge din tid. Det behøver ikke være meget, men små simple ting kan hurtigt gøre en forskel. En god og simpel måde at gøre det på er, at skrive realistiske to-do lister. På arbejdet kan det nemt give dig et overblik over ugens eller dagens arbejde, så du kan føle at du faktisk kan nå del hele. På hjemmefronten kan du hurtigt blive mindet om, hvad du skulle huske at gøre af huslige pligter samt børnenes aktiviteter. Brug 10 min om morgenen f.eks. under morgenmaden på at løbe gennem dine to-dos, tjekke op på kalenderen samt omrokerer i opgaverne, så du er helt sikker på at nå det, du havde sat dig op for den pågældende dag. En vigtig tommelfingerregel er kun at planlægge højst 60% af din dag, så du altid har plads til det uforudsete. Dermed har du både plads til afbrydelser på arbejdet samt uforudsete ting i løbet af dagen.

Hvis man er bedre til at bruge sin iPhone som kalender end en papir kalender, kan man bruges sin Notes App til at lave to-do lister. Her kan man nemlig oprette lister, som man kan krydse af efterhånden sammen med sin almindelig tekst, billeder, tegninger osv.

For at konvertere sin almindelige tekst til et listeobjekter, skal man trykke på plus-symbolet nederst til højre. Herefter vil værktøjslinjen dukke frem og man kan så trykke på ikonet for den cirkulære markeringsmærke, som er længst til venstre. Dette vil øjeblikkeligt vende den markeret linje til en to-do eller starte en ny tom linje. Herefter kan man nemt markere dem, når to-do'en er udført. Det bedste ved denne to-do form er, at den markerede linje ikke forsvinder, så man dermed stadig kan danne sig et overblik over alle dagens opgaver.  

 

 

 

 

Prioriter

Til sidst kan du begynde at prioriter din tid samt hvilke opgaver på dagen, som er vigtigst, at du husker. I stedet for at huske på de 10-15 forskellige ting du skal nå både arbejdsmæssigt og hjemme, så stil dig det spørgsmål: ”Hvad er det absolut vigtigst, at jeg husker i dag, og hvad kan jeg sådan set slå op i min kalender i løbet af dagen?” Dermed for du sorteret i hjernen, så du kun behøver at have 2-3 vigtige informationer i hovedet. Desuden er det vigtigt, at du prioriterer, hvilke opgaver du skal nå den pågældende dag eller om der er nogle ting på listen, der godt kan vente til i morgen. Alt dette afhænger også af om din to-do liste er realistisk, så du ikke stresser for meget rundt. Derudover er det smart at sætte sig nogle mål ud fra sin planlægning af ugen, så man føler man får noget ud af ugen. Det kan være alt fra ”I denne uge vil jeg komme til tiden” til ”Jeg skal nå at træne 2 gange i denne uge” til ”Jeg vil ikke side så meget på min iPhone”.  

- og husk også at prioriter lidt tid til at slappe af i løbet af dagen, da både din krop og hovedet har brug for det.

Placeret i


Næste

Tidligere

Tilføj en kommentar

Kommentarer sendes til godkendelse før de vises