Forskellen på iPhone 5 og den nye iPhone 5s

Oprettet den november 01, 2013 af Caroline Pedersen | 2 kommentarer

Ydre forskelle på iPhone 5 og 5s

Designmæssigt er der ikke sket den store ændring ved den nye iPhone 5s. Apple holder stadig telefonen i aluminium og glas, og skærmstørrelsen ligger stadig på 4 tommer. Den største fornyelsen er telefonens hjem-knap, der i denne omgang er blevet udstyret med en fingerscanner, som kan bruges til at låse telefonen op med. Senere forventes det, at knappen skal have endnu flere funktioner, så den f.eks. også kan bruges til tredjeparts apps. Det skal nævnes, at det er muligt at kode flere forskellige fingeraftryk ind på telefonen.

Det skal også siges, at den nye iPhone 5s udseendemæssigt adskiller sig fra iPhone 5 ved at kunne fås i flere farver. Denne gang bliver det muligt at vælge mellem hvid/sølv, sort/grå eller guld.

iPhone 6 

 

Indre forskelle på iPhone 5 og 5s

For at finde de spændende opdateringer ved iPhone 5s, skal vi kigge indad. IPhone 5s er udstyret med en kraftigere processor, nemlig Apples 64-bit A7-chip, der gør den langt hurtigere end forgængerne. Ifølge Apple er iPhone 5s 40 gange hurtigere end den oprindelige. Dette gælder også for styresystemet, der har fået en række opdateringer. Det har været muligt at opdatere iPhone 5 til iOS 7-styresystemet, men dette er optimeret til iPhone 5s, og også Apples egne apps er klar til 64-bitt, så det generelt bliver hurtigere at bevæge sig rundt på telefonen.

Batterilevetiden er endnu en ting, der har fået en opdatering hos den nye iPhone 5s. Den nye telefons standby-tid er hævet til 250 timer, hvilket er 25 timer mere end forgængeren. Desuden kan iPhone 5s blære sig med en taletid på op til 10 timer på 3G-nettet, op til 10 timers surfing, og op til 10 timers videoopkald.

 

Kameraet

Pixelmæssigt er kameraet på iPhone 5 og iPhone 5s det samme, nemlig 8 megapixel, men både objektiv og sensor er blevet forbedret i 5s. Sensoren er blevet hele 15 % større, hvilket betyder, at denne lukker mere lys ind og gør billederne bedre selv i ringe belysning. Kameraet er desuden udstyret med en dobbelt LED-blitz, der varierer farvetemperaturen, så folk på dine billeder ikke bliver hvide i ansigtet.

iPhone 5 

Skal du have dig en iPhone 5s?

IPhone 5s er udkommet på det danske marked og ligger til en anelse højere pris, end forgængeren gjorde, da denne udkom. Er du blevet overbevist om, at du skal investere i den nye model, ligger priserne således: 16 GB set til 5.350kr, 32 GB set til 6.020kr, og 64 GB set til 6.999kr.

Placeret i FAQ, iPhone


Næste

Tidligere

2 Respons

julie rys birk
julie rys birk

december 21, 2015

kan i ikke lave en kompopras hvor man kan venden

louise
louise

juni 28, 2014

Jeg har ikke haft en iphone før, og har altid ønsket mig en.Min søster har en så jeg ved hvad slags tellefon det er.men jeg ved ikke hvad jeg skal købe? En 5 eller 5s

Tilføj en kommentar

Kommentarer sendes til godkendelse før de vises