Forskellen på iPhone 8 og iPhone X

Oprettet den september 19, 2017 af Caroline Pedersen | 0 kommentarer

Efter lanceringen af de nye iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X er det naturligt, at spørgsmålet omkring, hvilken iPhone man skal ud og investere i, efterfølgende rammer hele verden? Men hvad er forskellen egentlig på iPhone 8 og iPhone X? Og er den nye generation af fremtidens iPhone egentlig alle pengene værd?

Få et overblik over iPhone 8 og iPhone X ydre og indre forskelle her

Ydre forskelle på iPhone 8 og iPhone X

Glasdesign gør de nye generationer af iPhone til trådløse enheder
Den nye generation af iPhone 8 og iPhone X er begge fremstillet i et glasdesign af det mest holdbare glas nogensinde i en smartphone, som dækker både forside og bagsiden. Et forstærket lag i glasset, gør det 50% tykkere, og samtidig omkredser og forstærker henholdsvis et stærkere 7000 Series-aluminiumsbånd iPhone 8 i kanten og et elegant bånd i rustfrit stål iPhone X i kanten. Begge iPhone har også en fedt- og finger­aftryks­afvisende belægning, som gør det nemt at holde glasset rent.

Den helt store designmæssige forskel på de 2 generationer, er Apples arbejde med udseendet af iPhone X, hvor deres mål har været at skabe en lynende intelligent enhed, hvor kabinet og skærm går ud i et. Apple har fjernet Home-knappen for at give brugeren en sammen­hængende flade, hvor intet står i vejen for din visuelle oplevelse. Knappen er blevet erstattet af velkendte navigationsformer, som f.eks. at swipe op fra bunden for at komme ’hjem’.

Farvemæssigt kan iPhone 8 og iPhone 8 Plus fåes i 3 nye slags glasfinish: Space grey, sølv og guld. iPhone X kan fås i sølv og spacegrey.

 

En vigtig egenskab, som Apple har stræbet efter at opnå i lang tid, er at gøre de nye generationer af iPhone til fuldstændig trådløse enheder - fri for opladerkabler og ledninger til hovedtelefoner. Bagsiden i glas samt et indbygget system til trådløs opladning gør både iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X hel klar til en trådløs fremtid, hvor du placerer din iPhone på en opladningsplade i stedet for at bruge kabler. Derudover er de 2 generationer af iPhone præcisionsfremstillet helt ned til mindste detalje, hvilket gør dem modstandsdygtig over for vand, stænk og støv.

Skærmen giver branchens bedste farvepræcision
I forhold til skærmen har iPhone 8 en Retina HD skærm, mens iPhone X har en Super Retina HD skærm. Begge skærme er blevet mere opmærksom på omgivelserne, da en en lysfølsom tekno­logi og et bredt farve­spektrum, får alt på skærmen til at virke mere naturligt. Skærmen gengiver desuden den mest præcise farvegengivelse på markedet, hvilket gør det til en absolut fantastisk skærm. 

Forskellen på en almindelige Retina HD skærm og en Super Retina HD skærm er tilføjelsen af en OLED-panel, som følger enhedens kurver og nå helt ud i alle hjørner og sørger derfor for, at tilpasse de individuelle pixels, så billedet står knivskarpt på hele fladen. Derudover har iPhone X en ægte High Dynamic Range-skærm (HDR), så man kan se film og TV-programmer i Dolby Vision og HDR10.

En ny tilføjelse til de nye generationer er tilføjelsen af True Tone teknologien, som bruger en avanceret sekskanals­sensor, som diskret tilpasser skærmens hvid­balance, så den matcher farve­temperaturen i det lys, den er omgivet af. Det får billederne på skærmen til at se lige så naturlige ud som i virkeligheden og giver mindre belastning af øjnene.

Iphone 8 har en opløsning på 1334 x 750 pixels ved 326 ppi, mens iPhone X har en opløsning på 2436 x 1125 pixels ved 458 ppi

Indre forskellige på iPhone 8 og iPhone X

De største indvendige forskelle på iPhone 8 og iPhone X lægger i de nye funktioner såsom FaceID samt det forbedrede kameraet med en ekstra objektiv. Begge iPhones har fået en forbedret chip, som du kan læse mere om herunder. 

 A11 Bionic - den mest powerfulde og intelligente chip i en smart­phone nogen­sinde
Både iPhone 8 og iPhone X har A11 Bionic-chippen, som har seks kerner og 4,3 milliarder transistorer. Fire af kernerne er til effektivitet, som er op til 70 % hurtigere end A10 Fusion-chippen, mens to af kernerne er til ydeevne, som er op til 25 % hurtigere. Når du har brug for et turbo-boost, kan CPU'en endda udnytte alle seks kerner samtidig.

Derudover har A11 Bionic neural arkitektur, der kan udføre op til 600 milliarder handlinger pr. sekund. Denne hardware, som er fremstillet specielt til maskinlæring, er en form for kunstig intelligens, der gør det muligt for en computer at lære gennem observation. Dermed kan din iPhone genkende personer, steder og genstande.
Neural arkitektur er drivkraften bag innovative nye funktioner som Face ID og Animoji, som findes i iPhone X. 

A11 Bionic er udtænkt til effektivitet og styrer sin enorme power på intelligent vis og fordeler op­gaver mellem kernerne til ydeevne og til effektivitet. På den måde går de ting, du gør mest – som f.eks. at skrive beskeder og surfe på nettet – hurtigere og bruger mindre strøm. Derudover gør A11 Bionic-chippen augmented realitynspil og apps mere flyende og realistiske.

Batterimæssigt, kan iPhone X holder strøm 2 timer mere end iPhone 8.

Face ID er smartere end Touch ID
I takt med at Apple har valgt at fjerne Home-knappen fra den nye iPhone X, forsvinder muligheden for at benytte sig af Touch ID - hvillet har givet anledning til den nye funktion Face ID. Face ID er et powerfuldt og sikkert godkendelsessystem, som er endnu smartere end Touch ID og gør det hurtigt og nemt at låse sin iPhone op. Teknologien bag Face ID er TrueDepth-kamerasystemet, som består af adskillige innovative teknologier. De arbejder sammen i realtid og bruger en detaljeret digital model af dit ansigt til at genkende dig på et øjeblik. Dine iPhone låser kun op, når du ser på den og er udviklet, så den ikke kan snydes med billeder af dit ansigt samtidig med at A11 Bionic-chippen anvender maskinlæring til at registrere ændringer i dit udseende

Kamera

Takket være en blændeåbning på ƒ/1,8 og seks linser, optisk billedstabilisering (OIS) og en større, hurtigere 12 MP sensor er verdens mest populære kamera nu blevet endnu bedre.

Den store forskel på kameraerne på de 2 generationer er, at iPhone 8 har et 12 MP kamera, mens iPhone 8 Plus og iPhone X har et 12 MP kamera med vidvinkel- og teleobjektiv. Derudover har iPhone X også dobbelt optisk billedstabilitet, mens iPhone 8 kun har enkel optisk billedstabilitet.

Det ekstra teleobjektiv kamera ved iPhone 8 Plus og iPhone X giver dig til­sammen optisk zoom, der bringer dig endnu tættere på dit motiv, og en Portræt-funktion, som gør at du kan tage fantastiske portræt billeder med en endnu smukkere dybdeeffekt. Den sørger for skarpere detaljer, mere naturlig sløring af baggrunden, forbedrede resultater i dårlig be­lysning og adgang til blitz, når du har brug for det.

Derudover har kameraet på iPhone X et TrueDepth kamerasystem med sofistikerede kameraer og sensorer som front kamera, der giver man flere muligliger, som er helt unikke for iPhone X. Her samarbejde flere powerfulde teknologier med A11 Bionic-chippen, så du kan:

  • bruge Face ID
  • tage selfies med Portræt-funktion, der skaber dybdeskarpheds­effekt.
  • Have det sjovt med Animoji, da TrueDepth kan registrere og analysere mere end 50 forskellige muskel­bevægelser i dit ansigt og gengive dem i en af de 12 forskellige Animoji.

Optagelse af videoer er også blevet bedre end de foregående iPhones, da de nye Apple-designet video­koder udfører billedbehandling i realtid for at give optimal kvalitet. Samtidig medfører den avancerede videostabilisering, at stabiliserer alt, du optager. Her anvendes en ny, større sensor og en powerfulde ISP. Den optiske billed­e stabilisering er derudover også udviklet speci­elt til at reducere slørede be­vægel­ser og rystelser i videoer, der er optaget i dårlig belysning.

Er de pengene værd?

De 2 nye generationer af iPhones er begge blevet forbedre på så mange måder. Med det nye glas design som giver dig trådløs opladning samt endnu bedre kameraer og den mest powerfulde og intelligente chip nogensinde i en smartphone, er du i den grad klar til fremtidens teknologi. 

Apple forsøger altid at ramme en masse forskellige kunde segmenter med deres forskellige generationer af produkter, hvilket dette også et tilfældet.

  • iPhone 8 er den mest udviklede og smarte iPhone af Apples klassiske iPhone, som er en favorit blandt flere milliarder mennesker.  
  • iPhone X er den første generation af de helt nye slags iPhones med et helt nyt design og fantastiske funktioner, som kun viser det første af, hvad fremtiden har at byde på.

Prisforskellen lægger mellem de minimum 2.500 tusinde danske kroner for henholdvis iPhone 8 og iPhone X. Hvilken du skal købe, kommer meget an på, hvad du gerne vil. Vil du gerne være med på det nyeste nye og klar på fremtidens teknologi, skal du klart vælge iPhone X. Men vil du bare gerne have en fantastisk iPhone med mange af de sammen funktioner som iPhone X men uden det nye design, FaceID og ekstra kamera, så kan du sagtens "nøjes" med en iPhone 8  

Tjek vores iPhone 8 covers ud her samt iPhone X covers her

Placeret i FAQ, iPhone


Næste

Tidligere

Tilføj en kommentar

Kommentarer sendes til godkendelse før de vises