Hvad er et USB-C stik og hvad kan det bruges til?

Oprettet den juli 12, 2019 af Caroline Pedersen | 0 kommentarer

USB-C er det nye - og det eneste - stik, man begynder at finde i de nyeste Apple computere, mobiltelefoner og computertilbehør. Men hvad betyder det egentlig, og hvorfor er det så smart?

USB Type-C (også bare kaldet USB-C) er det nyeste stik, som man allerede nu kan finde i de nyeste Macbooks, iPads og iPhones på grund af dens lille størrelse. Det nye innovative stik er vendbart, meget alsidigt og kan alt det den “gamle” USB 3.0 kan - bare i dobbelt hastighed - og meget mere. USB-C kan faktisk håndtere alle de forbindelser, som en computer normalt har. Det vil sige at man både kan bruges stikket som højhastigheds netværksstik, som et monitor kabel i høj opløsning og selvfølgelig opladning. 

Man kan altså nu fremstille computere med kun ét udvendigt stik. Men så sidder den opmærksomme læser sikker og tænker “Man kan man så gøre alle ting på engang?” - og nej, det kan man ikke direkte. For f.eks. både at sørge for opladning og samtidig have sin bærbar computer tilsluttet en større skærm med et HDMI-stik, skal man bruge en adapter. På CoverMe.dk kan du se vores udvalg af adaptere til Macbook computere her


Men hvorfor er det så smart kun at have et stik, når man ofte har brug for flere stik af gangen? Det er selvfølgelig noget man skal vænne sig til, og oftest ender man også med at anskaffe sig en adapter, der passer til sine egne behov. 

Fordelene med konceptet af det nye USB-C stik gør det selvfølgelig til en smart beslutning. For det første USB Type-C stikket hurtigere og dens alsidighed kan hjælpe på vores kabelrod. Derudover kan du nu koble alle dine kabler til Macbook på én gang, når du har tilsluttet dem til din adapter. Så behøver du nemlig kun sætte USB-C stikket i din Macbook, når du kommer til skrivebordet - og så har du med et tilsluttet din printer, skærm, opladning osv. på en gang.  

Placeret i FAQ, MacBook


Næste

Tidligere

Tilføj en kommentar

Kommentarer sendes til godkendelse før de vises