Cykelslanger, MacBook-Sleeves og et Hospital.

Oprettet den februar 21, 2012 af Caroline Pedersen | 0 kommentarer

 

Bangura Bag er dansk foretagende der ønsker at sætte fokus på Ansvar. Et ansvar som er stedfæstet i de lokale håndværkere fra Masanga, Sierre Leone. Det er netop ved at indbringe de lokale i produktionen af tasker og sleeves lavet ud af gamle cykelslanger, at de har mulighed for at blive en del af deres egen fremtid netop. CoverMe har den store ære af, at indgå i et samarbejde med Bangura Bags som eksklusive online forhandlere af disse bæredygtige og unikke sleeves til MacBook 13” og 15”. 

Bangura Bag er en dansk énmands-virksomhed drevet af entreprenøren Ander Møller. Han har til formål, at producere covers, sleeves og tasker, som ikke blot skal skabe et ansvar men også et produkt som er orienteret omkring kvalitet.

Bangura Bags Factory - CoverMe 

Produktionen foregår i Masanga, Serre Leone som er et vestafrikansk land beliggende ud til Atlanterhavet. Alfred Bangura er den ansvarlige for produktion sammen med sine fem medarbejdere. De lokale skræddere producerer alle MacBook sleeves in-house i deres værksted på Masanga Hospital Compound. Maskinerne som involveret i produktionen er mekaniske idet, at der ikke er stabil elektricitet i landsbyen. Det vil sige, at alle sleeves og mac covers bliver syet med hånd- eller ben kræft. 

 

Området, Masanga Hospital Compound, somBangura fabrikken er placeret på, er et område der har mange projekter under opsejling. Masanga er en forening af frivillige der arbejder for at befolkningen i Sierre Leone kan få job, uddannelse og sundhed. De virksomheder som er lokaliseret på Compound-området har til formål, at skabe et overskud som går videre til driften af hospitalet så alle kan få gratis behandling. 

Bangura Bags Facotory2 - CoverMe

Alle sleeves og covers til MacBook er lavet ud af genbrugte cykelslanger. Cykelslanger er som bekendt lavet af gummi der er ekstremt slidstærkt og holdbart. Ligeledes er det fleksibelt hvilket gør materialet godt til at absorbere stød og slag. Indvendigt er coveret beklædt med farverigt stof fra de lokale markeder, hvilket er en god måde at støtte op om de lokale handlende. Til at lukke coveret benytter Bangura lynlåse i forskellige farver som eksempelvis; rød, gul, grøn og blå. Hvordan man åbner og lukker Mac-coveret svinger mellem to løsninger. Enten ved, at de to lynlåse, på traditionel vis, mødes i en af siderne eller mere utraditionelt på midten hvilket ikke er noget man ser så tit hos producenter af MacBook sleeves. Hvert Mac cover er 100% unikt. Hvis ikke det er lynlås farven der varierer, kan det være måden den lukker på, eller det indvendigt-farvede stof, til den udvendigt patineret cykelslange-struktur, der giver MacBook coveret dets helt særegent præg og historie. For at sætte prikken over i’et, sætter skrædderen sine signatur i den færdiggjorte taske, sleeve eller cover. 

 

Alt i alt, er dette initiativ noget som gør en forskel for en lokal befolkning i Masanga Sierre Leone. Vi, i CoverMe, er med stor glæde og ære blevet en del af dette projekt ved at være eksklusive forhandlere af disse unikke sleeves og covers til Mac.  

Placeret i MacBook, Mærker


Næste

Tidligere

Tilføj en kommentar

Kommentarer sendes til godkendelse før de vises